Omlet blog

Alles wat je moet weten over Eglu kippenhokken in de zomer

Overweeg je een Eglu kippenhok voor jouw kippen? Deze modern ontworpen hokken brengen het houden van kippen naar een heel nieuw niveau – vooral tijdens extreme weersomstandigheden. Hier is alles wat je moet weten over Eglu kippenhokken in de zomer, een van de lastigste seizoenen om kippen te houden.

Eglu Pro in de tuin met twee meisjes

Gemaakt voor alle weersomstandigheden

Alle Eglu kippenhokken van Omlet zijn ontworpen voor extremen. Met hun dubbele wandisolatie, goede ventilatie en een robuuste samenstelling zijn Eglu hokken ontworpen om alles aan te kunnen wat moeder natuur in petto heeft. Zo kun je bepalen wat het beste hok is voor jouw kippen, afhankelijk van de grootte, de kippenrassen en de ruimte die je beschikbaar hebt.

Eglu Pro

Ons grootste kippenhok tot nu toe is de Eglu Pro , en hij biedt een comfortabele plaats aan maximaal tien grote kippen. De verstelbare ventilatieopeningen zorgen voor meer ventilatie tijdens de zomer en helpen bij circulatie van frisse lucht. Het grote interieur van de Eglo Pro zorgt ervoor dat kippen zich goed kunnen uitzetten als ze ‘s avonds op stok gaan, waardoor ze koel blijven. Het verhoogde ontwerp zorgt overdag bovendien voor schaduw onder het hok.

Eglu Cube

De Eglu Cube heeft een vergelijkbaar ontwerp en is een groot, verhoogd kippenhok. Door de veelzijdige grootte kun je tot 6 grote kippen of tot 10 krielkippen in het hok houden. Onder het hok is schaduw te vinden en de lade voor uitwerpselen kan overdag verwijderd worden voor extra ventilatie. De Eglu Cube kan eenvoudig worden verplaatst met behulp van optionele wielen en loophendels, zodat je hem indien nodig naar een schaduwrijke plek in de tuin kunt verplaatsen.

Eglu Go Up en Eglu Go

Zowel de Eglu Go Up als de Eglu Go kunnen 3 kippen comfortabel huisvesten. Deze kleinere hokken bevatten, net als de grotere varianten, dubbele wandisolatie maar door hun compactheid zijn ze makkelijk te manoeuvreren. De Eglu Go is met name geschikt voor een broedse kip die een plek nodig heeft om ongestoord te broeden. Dit komt vaak voor tijdens de warme zomermaanden.

Voordelen in de zomer

Naast de isolerende en ventilerende eigenschappen, bieden Eglu kippenhokken extra oplossingen voor personen die hun kippen koel willen houden. Deze eigenschappen worden mogelijk gemaakt omdat Eglu’s kunststof kippenhokken zijn, die houten hokken in elk opzicht overtreffen. Hier zijn enkele voordelen die onze kunststof Eglu kippenhokken in de zomer:

Parasietenpreventie

Bloedluis is de ergste nachtmerrie van een kippenhouder en deze parasieten zijn het meest actief als het warm is. Ze zijn moeilijk te bestrijden en richten een ware ravage aan bij kippen. Het kan uren werk kosten om ze volledig uit te roeien. Gelukkig is het veel gemakkelijker om bloedluis voorkomen bij kippen dan om het te behandelen. Bloedluis leeft in hoeken en gaten van houten kippenhokken, maar kunststof kippenhokken bieden dit soort plekken niet. Door het hok routinematig te reinigen en de bodembedekking regelmatig te vervangen, kun je met een Eglu kippenhok voorkomen dat bloedluis of andere parasieten de kippen in de zomer lastigvallen.

Koele constructie

Onze Eglu kippenhokken bieden isolatie tegen de warme omgevingstemperatuur. Maar als je in een gebied woont waar het intens warm of vochtig kan worden, zijn er aanvullende maatregelen die je kunt nemen om de temperatuur in het hok nog verder te verlagen. Overweeg alle drie van deze methoden bij extreem hoge temperaturen:

Schaduw

Plaats de Eglu op een schaduwrijke plek. Door hem uit direct zonlicht te houden, blijft de buitenkant van het hok koeler, wat de temperatuur in het hok ook verlaagt. Voor een maximaal effect zet je het hok op een plek die het grootste gedeelte van de dag schaduw bevat om de temperatuur laag te houden.

Ventilator

Door een kleine ventilator (fan) in het kippenhok te plaatsen, kun je nog meer lucht door de ventilatieopeningen laten circuleren. Zorg dat de kippen niet bij de stroomkabels kunnen komen (ventilatoren op batterijen zijn daarom ideaal) en richt de ventilator op zo’n manier dat de lucht door de deur van het hok naar buiten wordt geblazen. Je kunt ook een grotere ventilator aan de buitenkant van de ren plaatsen, gericht op de onderkant van het hok, om de kippen een briesje te geven terwijl ze in de schaduw zitten.

IJs

Verander de Eglu in een Iglo. Bevroren waterflessen en plastic ice packs in de lade voor uitwerpselen of op de zitstokken kunnen de temperatuur in de Eglu al snel laten dalen. De kippen zullen het koude voorwerp ook waarderen en zich er tegenaan nestelen. Je kunt de ontdooide flessen in de drinkbak voor kippen leeggieten.

Simpel reinigen

Laten we de geweldige inspanning van kippeneigenaren niet vergeten tijdens de zinderende hitte. Het is niet makkelijk om een kippenhok te reinigen, maar Eglu kippenhokken maken de zomerschoonmaak een eitje. Onze makkelijk te reinigen kippenhokken kunnen volledig worden ontsmet met behulp van een hogedrukreiniger of een waterslang. Nooit meer zitstokken schrobben in een benauwd, houten kippenhok. De onderdelen van een Eglu kunnen apart van elkaar worden verwijderd, afgespoten en weer in elkaar worden gezet voordat het zweet je uitbreekt.

Versla de hitte met accessoires

Voeg wat accessoires toe aan jouw kippenhok voor extra assistentie tijdens de strijd tegen de zomerhitte. Eglu dekzeilen voegen meer schaduw toe aan de ruimte waar de kippen verblijven, en een Caddi Snackhouder voor kippen biedt plaats aan de favoriete zomersnacks van jouw toom. Voeg een Zitstok voor kippen of een Kippenschommel toe aan de ren om de kippen een luchtige plek te bieden op het heetste moment van de dag. En vergeet niet om een stofbad voor kippen te maken zodat ze hun veren, die als natuurlijke isolatie fungeren, in topconditie kunnen houden.

Omlet en jouw kippen

Dankzij onze doordachte en doelgerichte ontwerpen, bieden onze Eglu kippenhokken wereldwijd gemoedsrust en comfort aan kippen en hun eigenaren. Van extra grote kippenhokken tot kleine kippenhokken, : jij en de kippen kunnen er deze zomer gerust op zijn dat hun huis de perfecte plek is om veilig en koel te blijven. Voeg een Slimme Autodoor toe om het schema van jouw kippen te automatiseren en de ultieme zomeropstelling te creëren. Zo hoef je je nooit meer zorgen te maken over het zetten van een wekker om de kippen ‘s ochtends naar buiten te laten. Het is tijd om van de zomer te genieten, op de Omlet-manier.

Vrouw kijk in de Eglu Cube in de tuin

Facebook

 

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Popular Posts