Omlet blog

Redenen om niet te kiezen voor een houten kippenhok

Aracuna in houten kippenhok

Houten kippenhokken zijn van oudsher het meest gangbaar. Toch zijn er verschillende redenen om houten kippenhokken te vermijden. Vaak wordt een goedkope houtsoort gebruikt om de prijs van een kippenhok laag te houden. Maar goedkoper betekent ook vaak een lagere kwaliteit. Na enige tijd zijn deze goedkope kippenhokken al aan vervanging toe, zodat het u op lange termijn meer geld kost. Gelukkig is er een alternatief voor gammele, goedkope en moeilijk te onderhouden houten kippenhokken. Vermijd de vicieuze cirkel van het vervangen van versleten houten kippenhokken. Koop in plaats daarvan in kunststof kippenhok dat gemaakt is om een leven lang mee te gaan.

10 redenen om niet te kiezen voor een houten kippenhok

We hebben de voornaamste bezwaren op een rijtje gezet met betrekking tot houten kippenhokken. Bij een vergelijking tussen kunststof en hout is er een duidelijke winnaar.

1. Houten kippenhokken rotten

Niet alle kippenhokken zijn gemaakt om lang mee te gaan. Houten kippenhokken, hoewel minder duur in de aanschaf, zullen uiteindelijk gaan rotten. Hout is een natuurlijk materiaal dat wordt aangetast door weersomstandigheden. Kunststof kippenhokken zullen nooit rotten en vergaan. De kippenhokken van Omlet zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan.

2. Houten kippenhokken zijn moeilijk schoon te maken

Heeft u ooit de binnenkant van een houten kippenhok schoongeschraapt met een plamuurmes of ander plat gereedschap? Als dat zo is, dan zult u het resultaat waarschijnlijk niet snel vergeten. Ook als u het niet heeft gedaan, dan zijn we er zeker van dat u uzelf die ervaring wilt besparen. Het verwijderen van uitwerpselen en het grondig reinigen van een houten kippenhok is een lastige klus. Hout gaat nog sneller rotten als het wordt schoongemaakt met een hogedrukreiniger en het duurt vervolgens uren voordat het weer droog is.

De kunststof kippenhokken van Omlet zijn bijzonder makkelijk te reinigen. Alle onderdelen in het hok kunnen worden verwijderd en gereinigd. Het hele kippenhok is zo ontworpen dat het kan worden schoongespoten of afgenomen. Binnen enkele minuten heeft u een stralend schoon kippenhok dat droog is in een mum van tijd.

3. Het is prijzig om houten kippenhokken te repareren

Zodra een houten kippenhok wordt blootgesteld aan weersinvloeden begint de staat ervan te verslechteren. Het dak moet na verloop van tijd worden vervangen, net als verrotte of vervormde planken. Kippengaas kan loskomen doordat het met nietjes is bevestigd op zwak hout. Er is regelmatig onderhoud nodig om de structurele integriteit van een houten kippenhok te waarborgen. Kunststof kippenhokken vereisen geen onderhoud of reparaties. Kippenhokken van Omlet zijn eenvoudig in elkaar te zetten en onderdelen hoeven na verloop van tijd niet te worden vervangen.

4. Houten kippenhokken zijn niet bestand tegen roofdieren

Alle pluimveehouders zullen op een gegeven moment te maken krijgen met roofdieren. Een veelvoorkomend en sluw roofdieren is de vos. Houten kippenhokken zijn geen partij voor deze handige kippenrovers. Een houten kippenhok wordt na verloop van tijd zwakker, kunststof kippenhokken blijven jarenlang stevig. Met name vossen zullen zwakke plekken in uw kippenhok of ren ontdekken. De beste manier om uw kippen te beschermen tegen vossen is door te investeren in een sterk kippenhok.

U kunt uw kippenhok en ren zelfs extra laag beveiligen met een automatische kippenhokdeur. De Autodoor van Omlet opent en sluit op een horizontaal spiraalmechanisme dat voor roofdieren lastig te openen is. En met de light- en timesettings wordt de deur elke avond veilig achter uw kippen gesloten, precies op het moment dat roofdieren beginnen te ontwaken. De Autodoor past naadloos op het Eglu Cube kippenhok, maar kan ook worden gemonteerd op vrijwel elke kippenren met behulp van een bevestigingssets.

5. Houten kippenhokken zijn niet waterproof

Hout is poreus en raakt tijdens een flinke regenbui doordrenkt. Hierdoor gaat het hout rotten en schimmelen. Sporen van deze schimmels kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken bij uw kippen en een zeer onaangename leefomgeving creëren.

Omlets kippenhokken zijn waterdicht en zullen nooit gaan schimmelen. U kunt de kippenren bovendien voorzien van dekzeilen om uw kippen droog te houden op regenachtige dagen. Zo kunnen kippen ook op regenachtige dagen hun dag voortzetten.

6. Houten kippenhokken zijn niet geïsoleerd

Een van de grootste problemen met houten kippenhokken is het gebrek aan isolatie. Tochtige kippenhokken kunnen dodelijk zijn tijdens een zeer koude winter of extreem hete zomer. Zonder isolatie wordt het kippenhok sterk beïnvloed door het weer. Omlet maakt daarom gebruik van een isolatiemethode met dubbele wanden. Dit om uw kippen bij alle weersomstandigheden een comfortabel hok te bieden. Onze Eglu-kippenhokken houden uw kippen koel in de zomer en warm in de winter.

7. Houten kippenhokken gaan niet lang mee

Het om de paar jaar moeten vervangen van het kippenhok is een kostbare aangelegenheid. Maar als u kiest voor een houten kippenhok zit er waarschijnlijk helaas niets anders op. De beste kippenhokken zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan en kunnen worden aangepast aan uw behoefte en die van uw kippen.

Omlets kippenhokken zijn bijzonder duurzaam. Ze zijn voorzien van een ren die kan worden uitgebreid tot een lengte van wel vier meter. De kippenhokken kunnen naadloos worden aangesloten op onze stevige inloopren voor kippen, die onbeperkt kan worden uitgebreid.

8. Houten kippenhokken zijn aantrekkelijk voor bloedluizen

Bloedluis is een nachtmerrie voor kippen en voor kippenhouders. Uw kippen lijden onder deze parasieten en ze zijn erg moeilijk te bestrijden omdat ze zich verstoppen in vochtige, donkere kieren. Voorkomen van mijten is makkelijker dan genezen. Een van de beste manieren om bloedluis te vermijden, is door de omgeving zo ongastvrije mogelijk te maken.

Voorkom mijten met een kunststof kippenhok. Regelmatig schoonmaken met een hogedrukreiniger voorkomt de aanwezigheid van deze parasieten en geeft uw kippen een veel hygiënischer leefomgeving.

9. Houten kippenhokken zijn lastig te verplaatsen

De keuze voor de plek van een houten kippenhok is vaak definitief. Eenmaal opgebouwd, kan een houten kippenhok niet makkelijk worden verplaatst. Of het nu komt door rot of het gewicht van regen, houten kippenhokken zijn nu eenmaal meestal niet bedoeld om te worden verplaatst. Sommige houten kippenhokken beweren verplaatsbaar te zijn. Maar doordat deze hokken lijden onder weersinvloeden, wordt het ook steeds moeilijker om deze hokken te verplaatsen.

Onze mobiele kippenhokken zijn ontworpen om zo vaak als u wilt te worden verplaatst, wat moeiteloos door één persoon kan worden gedaan. Al onze hokken kunnen worden voorzien van wielen en handgrepen, om ze nog makkelijker te verplaatsen. De structurele integriteit van onze kippenhokken blijft behouden, dus u hoeft zich nooit zorgen te maken dat ze niet stevig genoeg meer zijn om te worden verplaatst.

10. Houten kippenhokken zijn niet stevig

Houten kippenhokken zijn niet opgewassen tegen extreme weersomstandigheden of slimme roofdieren zoals vossen. Tijdens een storm kan het dak beschadigen en kunnen planken losraken. Roofdieren kunnen moeiteloos door kippengaas heen dringen of een tunnel graven om in de ren te komen.

Eglu Cube kippenhokken van Omlet kunnen orkanen, aanvallen van beren en vallende bomen te weerstaan. Bovendien zijn al onze kippenrennen gemaakt zwaar gelast staalraster en voorzien van een anti-tunnel flenstand om te voorkomen dat roofdieren de ren in kunnen komen.

Kippenhok Eglu Cube van Omlet

Er is een duidelijke winnaar: het Eglu Cube kippenhok van Omlet. Maar neem het niet alleen van ons aan – ontdek waarom duizenden kippenhouders overal ter wereld vertrouwen op Eglu Cube. Wanneer u kiest voor een Eglu Cube, koopt u het enige kippenhok dat u ooit zal hoeven kopen.

Kip op Omlet vrijstaande zitstok voor kippen met Omlet Eglu Cube kippenhok op de achtergrond

Omlets kunststof kippenhokken

Zoals alle kippenhokken van Omlet, is de Eglu Cube ontworpen om houten kippenhokken te overtreffen. Met de toevoeging van een Autodoor zal uw Eglu Cube weerstand bieden tegen vastberaden roofdieren, parasieten en extreme weersomstandigheden. Investeer in de toekomst van uw kudde door te kiezen voor een Eglu Cube, en u hoeft zich nooit meer zorgen te maken over het repareren en vervangen van een houten kippenhok.

Man voor Omlet Eglu Cube kippenhok met ren

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *