Omlet blog

De beste kattenmandjes voor alle katten

Kat slaapt op rood Bolsterbed voor katten

De beste kattenmandjes bieden een niveau van comfort dat kan concurreren met een matras voor mensen. Maar geen enkele kat is hetzelfde, dus het vinden van de juiste mand die past bij alle leeftijden, rassen, groottes en persoonlijkheden is nogal een opgave. Maar kattenliefhebbers hebben geluk, want Omlet heeft jaren ervaring. Niet alleen als kattenliefhebber, maar ook als expert productontwerper die de perfecte formule heeft ontwikkeld voor een perfecte kattenmand.

Hoe kies je de beste mand voor jouw kat?

Als je een mandje uitkiest voor de kat, dan moet je een paar dingen overwegen:

  • Grootte – Er is geen perfecte maat voor alle katten. Daarom is Omlets bolsterbed voor katten beschikbaar in twee maten, met een grotere mand die geschikt is voor grotere katten, of een huishouden met meerdere katten die graag samen slapen.
  • Comfort – Langzaam wegdromen op een superzacht mandje, of vredig slapen op een dromerig traagschuimmatras met ondersteuning? Wij vinden allebei de opties goed klinken. Comfort is het belangrijkste als het om kattenmandjes gaat en daarom hebben we de Maya Donut kattenmand ontworpen en het Bolsterbed voor katten. Beide bieden superieur comfort, met opties die passen bij verschillende manieren waarop de kat slaapt.
  • Stijl – Comfort is de sleutel, maar een cool cat heeft natuurlijk ook een stijlvolle mand nodig. Allebei de kattenmandjes van Omlet zijn beschikbaar in een breed assortiment van meer dan 30 opvallende of juist subtiele kleuren die goed bij jouw huis passen. De prachtige Ruby Red Maya donutmand voegt een stukje kleur toe aan elke kamer, en als je voorkeur uitgaat naar een wat neutralere kleur, kun je kiezen voor het kalmerende Stone Gray bosterbed voor katten.
  • Privacy – Vurig of juist mysterieus: elke kat verdient een eigen plekje. Waar je de kattenmand plaatst is helemaal aan jou, maar als je hem in een beschutte ruimte zet, zoals het indoor kattenhuis, creëer je een ultieme plek voor dutjes.

Beste kattenmandjes voor kleine en grote katten

Lenig en klein, of sterk en statig, de kattenmand moet passen bij de grootte van jouw kat. Hoewel de meerderheid van de katten op het kleine Bolsterbed voor katten past, weten we ook dat sommige katten wat extra ruimte nodig hebben om te wiebelen en strekken.

Hoewel het geen uitputtende lijst is van grote kattenrassen, kunnen katten zoals de Maine Coon, Ragdoll en Siberische kat wat meer profijt hebben van een grotere mand zoals het medium Bolsterbed voor katten. . Dankzij het hoogwaardige traagschuimmatras is het bed bestand tegen extra gewicht en het helpt de spieren te ontspannen. Dit is vooral belangrijk voor katten met overgewicht, die gevoeliger kunnen zijn voor spier-en gewrichtsproblemen. Je leest meer over een kat op een gezond gewicht houden in onze blog: Hoe kan ik mijn luie kat laten bewegen?

Voor kleinere kattenrassen zoals de Munchkin en American curlraden we een klein Bolsterbed voor katten aan.

De beste kattenmandjes voor kittens

We weten allemaal dat kittens ongelooflijk schattig en leuk zijn. Ze zijn dol op spelen en vullen hun dagen met kattenkwaad. En na een lange dag met hun favoriete speeltjes en krabpaal, is een goede kattenmand dé essential om een kitten wat welverdiende slaap te geven. Sterker nog kittens kunnen tot 20 uur per dag slapen, dus het is belangrijk om een mand te vinden die ze urenlange dutjes ondersteunt.

Het Maya Donutbed is perfect voor groeiende kittens, met het dikke kussen dat zijn vorm jarenlang behoudt. Kittens hebben het ook wat sneller koud als de temperatuur naar beneden gaat. Het Maya donutbed is ideaal vanwege de faux fur bekleding die de kat lekker knus houdt. Je kunt zelfs een luxe schapenvacht kattendekentoevoegen voor die extra koude avonden.

De beste kattenmandjes voor oudere katten

We hebben allemaal wat extra ondersteuning nodig als we ouder worden – dat geldt ook voor onze huisdieren. Voor senioren met gewrichtsproblemen en artritis kan het in en uit bed komen een behoorlijke klus zijn en dat is niet ideaal: zij willen ook 20 uur per dag slapen.

Een kattenmand die iets verhoogd is kan hierbij helpen. Het biedt een gemakkelijkere toegang tot hun slaapplek. Beiden het Maya Donutbed en het Bolsterbed voor katten zijn beschikbaar met stijlvolle pootjes die passen bij de hoes van de mand en bij jouw huis. Heb je al een Maya Donutbed gekocht, maar zonder pootjes? Je kunt alsnog pootjes voor het Maya Donutbed toevoegen, en deze kunnen makkelijk bevestigd worden met ons frame voor pootjes voor de kattenmand .

Het beste mandje om de angstige kat te kalmeren

Katten kunnen om verschillende redenen angstig zijn, en de meeste zijn vrij gebruikelijk. Omdat veel katten niet goed tegen veranderingen kunnen, is een verhuizing bijvoorbeeld al voldoende om de angst van de kat op te roepen. Verstoppen, verstijven, of hun behoefte buiten de kattenbak doen: het zijn allemaal symptomen die horen bij een angstige kat. Als het gedrag een lange tijd door blijft gaan, neem dan contact op met de dierenarts. En ondertussen zijn er een aantal dingen die je, als eigenaar, kunt doen.

Bied de kat een knus mandje waar hij zich in kan terugtrekken. De Maya Donut kattenmand is perfect voor katten met angst en geeft ze een gevoel van veiligheid met de verhoogde randen. Zet de mand van jouw kat in het Maya indoor kattenhuis voor meer privacy, zodat de kat zijn of haar eigen plekje heeft, weg van alle drukte in huis.

Kattenverzorging met Omlet

Voor de katten zorgen was nooit makkelijker dan met Omlets brede assortiment producten. Van onze aanpasbare kattenmandjes tot onze duurzamere krabpalen, Catio buitenren, en de geurtjes die je onder controle kunt houden met de Maya kattenbakmeubels. Omlet is de enige plek waar je alle behoeften van de kat kunt vervullen, met ingenieuze ontwerpen die de zorg voor katten nog meer laten lonen.

Kitten staat op de Maya Donutmand in de print Buttercup Yellow

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *